Στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν αναφορικά με τα όσα γίνονται στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ τάχθηκε για ακόμη μια φορά με επίσημο τρόπο η Τουρκία. Η νέα τοποθέτηση ήρθε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας δήλωσε σήμερα (13/10) πως οι διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις αζέρικες και τις αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι εύλογες, αλλά οι παγκόσμιες δυνάμεις πρέπει επίσης να καλέσουν την Αρμενία να αποσυρθεί από αζερικά εδάφη.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τη Σουηδή ομόλογό του, Αν Λίντε στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου είπε πως η διεξαγωγή μιας συνάντησης και με τα 11 μέλη της ομάδας του Μινσκ -που σχηματίσθηκε προκειμένου να μεσολαβήσει στη σύγκρουση και της οποίας ηγούνται η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία- θα είναι προς όφελος των συνομιλιών για το θέμα αυτό.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε πως έκανε αυτή την πρόταση προς τη Λίντε αφού η Σουηδία θα αναλάβει την προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στο πλαίσιο της οποίας λειτουργεί η ομάδα του Μινσκ.


Πηγή: timesnews.gr