Απάντηση στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη διαχείριση της Covid-19 έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Λυπάμαι πολύ για τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αγωνιώδης προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης μιας παγκόσμιας κρίσης της Δημόσιας Υγείας είναι θλιβερή. Ακόμα πιο θλιβερά είναι τα ψευδή στοιχεία και η εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας» δήλωσε κι επισήμανε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εν μέσω πανδημίας, ενισχύθηκε με:

– 7.000 ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό

– 4.000 από τον κλάδο των νοσηλευτών μονιμοποιούνται

– 4.000 επαγγελματίες υγείας (συμβασιούχοι ΟΑΕΔ) ανανέωσαν τη σύμβασή τους για 2η χρονιά

– 616 μόνιμους γιατρούς που έχουν προσληφθεί μέσα στο 2020

– 1.500 μόνιμους γιατρούς που θα έχουν προσληφθεί μέσα στο 2020, 300 εκ των οποίων θα στελεχώσουν τις νέες κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, παρέδωσε 557 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σήμερα είναι 1.046 κλίνες ΜΕΘ και συνεχώς ανοίγουν νέες.

Όλα τα τεστ είναι δωρεάν σε δημόσιες δομές υγείας, κανείς που έχει ανάγκη δεν έχει μείνει χωρίς τεστ, έχουν διενεργηθεί 2.000.000 τεστ (PCR και Rapid).

Οι Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έχουν πραγματοποιήσει 13.500 αποστολές σε κάθε γωνιά της χώρας και έχουν κάνει 450.000 δωρεάν τεστ σε πολίτες.

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία, σε δύσκολες για τη χώρα στιγμές. Πολύς στα ασήμαντα και λίγος στα σημαντικά» καταλήγει ο Βασίλης Κικίλιας.


Πηγή: timesnews.gr