Μεγάλη ανάσα δίνει στις πληττόμενες επιχειρήσεις και νοικοκυριά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή πληρωμών έως το τέλος του 2021 όλων των οφειλών προς το Δημόσιο, που συσσωρεύτηκαν από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα και είτε έχουν μείνει αρρύθμιστες, είτε έχουν ήδη πάρει παράταση στις προθεσμίες καταβολής μέχρι τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και προσθέτει ότι «πρόκειται ουσιαστικά για μια μετάθεση στις προθεσμίες εξόφλησης οφειλών του 2020 και του 2021 η οποία, αν συνυπολογιστεί και ο μέγιστος αριθμός δόσεων που μπορεί να φθάνει τις 48, επεκτείνεται μέχρι και το τέλος του 2025».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Ο υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά με αυτή την απόφαση του δίνει “φιλί ζωής” σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ανακουφίζει εκατομμύρια φορολογούμενους. Εκτιμούμε τη 12μηνη αναστολή πληρωμής οικονομικών υποχρεώσεων στο Δημόσιο και το “πάγωμα” οφειλών της πανδημίας μέχρι τέλος του έτους ενώ περιμένουμε ανάλογες αποφάσεις στήριξης στο μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr