«Την ώρα που απαιτείται εθνική ομοψυχία εξαιτίας της προκλητικής στάσης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα μας δίχαζε και θα είχαμε αντιπαράθεση. Κακώς τον έφερε την παρούσα χρονική συγκυρία» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον κ. Βελόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά ολόκληρης της κυβέρνησης, καθώς ο υπουργός Οικονομικών δεν λαμβάνει μόνος του τις αποφάσεις, αλλά ακολουθεί μια συλλογική στρατηγική που χαράσσεται από το Μέγαρο Μαξίμου. «Αυτό που κατάφερε ο κ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή ήταν να συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και να δώσουν ταχθούν στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών 158 βουλευτές» σημείωσε.

Αφού υπογράμμισε ότι η οικονομία αποτελεί εθνικό θέμα, είπε ότι ο Πτωχευτικός Κώδικας απειλεί τα σπίτια των Ελλήνων. «Στους μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστάνε 100.000 ευρώ τους κουρεύεται το 90% του ποσού που οφείλουν, αλλά όταν ένας φτωχός Έλληνας χρωστάει 15.000 ευρώ δεν του χαρίζεται ούτε ένα» υπογράμμισε.

Παρότρυνε τέλος την κυβέρνηση να επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορα «ακόμη κι αύριο το πρωί» στα 12 ναυτικά μίλια «ώστε να δείξουμε στην Τουρκία ποια είναι η κόκκινη γραμμή μας».


Πηγή: timesnews.gr