Διδασκαλία από το προεδρικό μέγαρο για τον νέο ηγέτη της Βολιβίας (φωτογραφία από το Twitter)

«Από το κτίριο της προεδρίας θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε μαθήματα οικονομίας στο πανεπιστήμιο» ανέφερε ο νέος πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Αρσε.

Ο νέος πρόεδρος της Βολιβίας, ο αριστερός πολιτικός Λουίς Αρσε, ο οποίος ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του την Κυριακή, συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα οικονομίας στο πανεπιστήμιο μέσω βιντεοσύνδεσης, ενημέρωσε ο ίδιος χθες Τετάρτη.

«Από τα μεγάλα μου πάθη»

«Από το Casa Grande del Pueblo (σ.σ. «Το μεγάλο σπίτι του λαού», το κτίριο της προεδρίας στη Λα Πας), θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε μαθήματα οικονομίας στο UMSA (το πανεπιστήμιο του Σαν Αντρές)», ανέφερε ο Αρσε μέσω Twitter.

«Η εκπαίδευση είναι ένα από τα μεγάλα μου πάθη και το να μοιράζομαι χρόνο με τους φοιτητές πάντα με γεμίζει ενέργεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος, 57 ετών.

Συνόδευσε την ανάρτηση με δύο φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται καθώς παραδίδει μάθημα ψηφιακά, χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή.

Ο Αρσε διαδέχθηκε στην ηγεσία του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) και στην προεδρία τον Εβο Μοράλες (2006-2019). Ο Μοράλες επέστρεψε τη Δευτέρα στην πατρίδα του από την εξορία στην Αργεντινή.

Διδάσκει οικονομία στο πανεπιστήμιο Σαν Αντρές στη Λα Πας. Εχει πανεπιστημιακούς τίτλους οικονομολόγου, είναι απόφοιτος σχολής λογιστικής και απόφοιτος της σχολής οικονομικών επιστημών του βρετανικού πανεπιστημίου Warwick.

Πιστώθηκε το οικονομικό «θαύμα»

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Μοράλες πιστώθηκε το οικονομικό «θαύμα» της Βολιβίας, την οικονομική άνθηση και τη μείωση του επιπέδου της φτώχειας επί των ημερών του.

Ο Λουίς Αρσε, που εξελέγη πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν στο κράτος των Ανδεων τη 18η Οκτωβρίου, υποδέχθηκε χθες Τετάρτη τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα και παρέλαβε τα διαπιστευτήρια του νέου πρεσβευτή της χώρας Αλεξάντερ Γιάνες.

Υποδέχθηκε επίσης τον νέο πρεσβευτή του Ιράν στη Βολιβία.

Πηγή: ΑΠΕ


Πηγή: timesnews.gr