Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βόλος: Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των rapid tests – Αύξηση κρουσμάτων

Βόλος: Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των rapid tests – Αύξηση κρουσμάτων

306
0

Ιδιαίτερα ανησυχητικά, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, είναι τα αποτελέσματα της διήμερης διενέργειας Rapid Tests στον Βόλο, αφού οι θετικοί στον covid-19 πολίτες έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των tests που έκανε ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε εκατοντάδες πολίτες που προσήλθαν οικειοθελώς να κάνουν test.

To πρώτο συνεργείο, που είχε εγκατασταθεί πίσω από το Δημαρχείο Βόλου, πραγματοποίησε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα 350 rapid tests και τα αποτελέσματα κατέδειξαν 34 θετικά στο κορωνοϊό άτομα, δηλαδή ποσοστό 9,2% στο σύνολο των εξετασθέντων πολιτών, που σημαίνει μεγάλη διασπορά μεταξύ των κατοίκων του Βόλου.

Το δεύτερο συνεργείο, που είχε εγκατασταθεί στην Νέα Ιωνία, εξέτασε 200 πολίτες και ο covid-19 ανιχνεύθηκε σε 11 άτομα, που σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι φοιτητές και νεαρά άτομα που εργάζονταν σε καφέ του Βόλου.

Όσοι έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό ήταν ασυμπτωματικά άτομα. Το ποσοστό πολιτών με κορωνοϊό στη Νέα Ιωνία ήταν σήμερα 6,2%.

Συνολικά στο διήμερο, χθες και σήμερα, εξετάσθηκαν στον Βόλο 1.086 πολίτες και βρέθηκαν 88 θετικοί, δηλαδή ποσοστό 8,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στο Aχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονται 25 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον covid-19, καθώς επίσης είναι πλήρεις και οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης με ασθενείς.

Επιπλέον διασωληνωμένοι είναι δύο ακόμη ασθενείς στην ειδική ΜΕΘ/covid-19 του νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται πλέον στα όριά του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


Πηγή: timesnews.gr