Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Βουλή: Στη Διάσκεψη των προέδρων τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Βουλή: Στη Διάσκεψη των προέδρων τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου

290
0

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην επέτειο του Πολυτεχνείου, συζητήθηκαν στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που έγινε σήμερα.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 που συνυπέγραψαν και το κείμενο κατά της απαγόρευσης των συναθροίσεων, κατήγγειλαν φαινόμενα προπηλακισμών και αστυνομικής βίας και υπογράμμισαν ότι ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να πάρει θέση για τα γεγονότα αυτά.

O πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επιφυλάχθηκε για τις καταγγελίες περί προπηλακισμών και επιθέσεων σε βάρος μελών του κοινοβουλίου, καθώς, όπως είπε, πληροφορείται ότι διενεργείται έρευνα σχετικά.

Τόνισε ωστόσο πως δεν μπορεί κανείς αυτή την ώρα να παραβλέψει τη μεγάλη εικόνα που είναι η πρωτοφανής περιπέτεια της δημόσιας υγείας λόγω της υγειονομικής κρίσης. Γι΄αυτό και έργο της κυβέρνησης είναι, και πρέπει να είναι έργο της κάθε κυβέρνησης, να περιορίσει φαινόμενα που μπορεί να επιδεινώσουν αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και όπως έχει υποχρέωση, να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.

Ο Κώστας Τασούλας ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι το ΣτΕ, για 2η φορά, και μάλιστα αυτή τη φορά όχι σε μονομελή σύνθεση, θεώρησε συνταγματικούς τους περιορισμούς που ετέθησαν για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των προέδρων, επίθεση και αστυνομική βία κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι το σώμα του είναι γεμάτο μελανιές, ότι χτυπήθηκαν άγρια και άλλοι βουλευτές του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι παρά λίγο η αστυνομία να χτυπήσει και τον ίδιο τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Εκ μέρους του ΜέΡΑ25, η Σοφία Σακοράφα κατήγγειλε τον «αντισυνταγματικό» πολύωρο περιορισμό της ίδιας και του Κρίτωνα Αρσένη από αστυνομικές δυνάμεις στη Βασιλίσσης Σοφίας.

«Δεν μπορεί να προπηλακίζονται βουλευτές, έχουμε αναβάθμιση και κλιμάκωση της αστυνομικής βίας», ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. H κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «επικίνδυνο ολίσθημα» τα επεισόδια ακραίας καταστολής που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, και κάλεσε τον Κωνσταντίνο Τασούλα να πάρει θέση και να καταδικάσει τα γεγονότα της περασμένης Τρίτης.


Πηγή: timesnews.gr