Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τη συγκινητική στιγμή που ένα ζευγάρι παντρεμένο επί 70 χρόνια κρατιούνται χέρι-χέρι ενώ βρίσκονται σε διπλανά κρεβάτια του νοσοκομείου, λίγο προτού και οι δύο φύγουν από τη ζωή νικημένοι από τον κοροναϊό.

Η Μάργκαρετ και ο Ντέρεκ Φιρθ, 91 ετών και οι δύο, πέθαναν στο νοσοκομείο Trafford General στο Μάντσεστερ. Κατάφεραν ωστόσο να συναντηθούν για τελευταία φορά.

Το ζευγάρι ήταν μαζί από την ηλικία των 14. Η Μάργκαρετ εισήχθη αρχικά σε άλλο νοσοκομείο, στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκε στο Trafford. Ο Ντέρεκ μεταφέρθηκε αργότερα στο ίδιο νοσοκομείο όπου βρισκόταν και η γυναίκα του, όταν οι γιατροί άρχισαν να ανησυχούν ότι δεν της απέμενε πολύς καιρός.

Η κόρη τους Μπάρμπαρα Σμιθ αποκάλυψε ότι όταν ο Ντέρεκ είδε τη Μάργκαρετ, εκείνη τον ρώτησε: «Πού ήσουν;». «Από τότε φάνηκε σαν να έγινε καλύτερα. Ήταν μια στιγμή που προκαλούσε στεναχώρια αλλά ήταν εξαιρετικό που ήταν μαζί».

Ο Ντέρεκ έφυγε πρώτος από τη ζωή στις 31 Ιανουαρίου. Η Μάργκαρετ ακολούθησε τρεις μέρες αργότερα. 

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζαν άλλα προβλήματα υγείας και στη συνέχεια κόλλησαν κοροναϊό.

Η Μάργκαρετ και ο Ντέρεκ παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1950. Αφήνουν πίσω τους πέντε παιδιά, 11 εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.


Πηγή: timesnews.gr