Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ «Where you hide», εικαστική έκθεση της Αγγέλικας Πράπα στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ

«Where you hide», εικαστική έκθεση της Αγγέλικας Πράπα στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ

247
0

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης δρ. Βίκυ Κερτεμελίδου:

Στους πίνακες της η Αγγέλικα Πράπα δημιουργεί μια σειρά από μεταμοντέρνες μικρές περιστασιακές, παροδικές ιστορίες και οργανώνει αμφίσημες πλοκές. Τοποθετεί συνθέσεις ανθρώπων στην ηλιόλουστη φύση και σε εσωτερικούς χώρους, με τρυφερότητα, μελαγχολία αλλά και με παιγνιώδη διάθεση, χωρίς σοβαροφάνεια.

Σύμφωνα με τον Umberto Eco ένας πίνακας, όπως και μια αφήγηση, είναι κείμενο, και ένα κείμενο είναι μηχανή που παράγει ερμηνείες. Οι μορφές της Αγγέλικας Πράπα είναι φαινομενικά άνθρωποι καθημερινοί που απεικονίζονται σε ένα χώρο ονείρων, φαντασίας, συνειρμών και αισθημάτων. Μέσα από την ευαίσθητη ματιά της ζωγράφου μεταμορφώνονται σε πρωταγωνιστές μιας εικαστικής αφήγησης η οποία δεν στηρίζεται σ’ ένα προκαθορισμένο κώδικα συμβόλων αλλά στη συγκινησιακή αρμονία των αντιθέσεων, στη μαγευτική αμφίθυμη ασάφεια της έκφρασης, μεταξύ απεικόνισης και συμβολικότητας, μεταξύ συμβολικότητας και αφαίρεσης, μεταξύ μορφής και αμορφίας, μεταξύ περιγραφικής ή ελεύθερης πινελιάς. Πρόκειται για μια αποκάλυψη «κρυμμένων» αντιστοιχιών η οποία προσδίδει σε κάθε μορφή την πληρότητά της.

Βίκυ Κερτεμελίδου
δρ. αρχιτέκτων μουσειολόγος

Η Αγγέλικα Πράπα γεννήθηκε στο Γκρατς και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και ψυχολογία. Ζωγραφική σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Η δουλειά της έχει παρουσιασθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επιμέλεια: Γιάννης Αργυριάδης, Βίκυ Κερτεμελίδου
Κείμενο: Βίκυ Κερτεμελίδου
Εικαστικές κατασκευές: Αιμιλία Κούφα


Πηγή: timesnews.gr