Ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, αναχώρησε την Κυριακή (10/01) με προορισμό τη Γερμανία, όπου θα ακολουθήσει θεραπεία. Ο λόγος; Παρουσιάζει επιπλοκές στο πόδι, μετά την πρόσφατη μόλυνσή του από κορονοϊό, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Ο Τεμπούν είχε νοσηλευτεί για σχεδόν δύο μήνες στη Γερμανία και επέστρεψε στην Αλγερία πριν από περίπου δύο εβδομάδες, στις 29 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έχει διευκρινιστεί για πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να νοσηλευτεί αυτήν τη φορά ο 75χρονος πρόεδρος.

Η δημόσια τηλεόραση έδειξε ένα βίντεο με τον ηγέτη του κράτους στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπουφαρίκ, κοντά στο Αλγέρι, προτού να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος που θα τον μετέφερε. Σύμφωνα με το κανάλι, ο Τεμπούν έπρεπε να κάνει θεραπεία στο πόδι του, αλλά -επειδή δεν ήταν επείγουσα- την ανέβαλε για να γυρίσει στην Αλγερία και να ασχοληθεί με πιο επείγοντα θέματα.

Ο πρόεδρος έπρεπε οπωσδήποτε να γυρίσει για να υπογράψει τον προϋπολογισμό του 2021 πριν από την 31η Δεκεμβρίου και να επικυρώσει την αναθεώρηση του Συντάγματος που υιοθετήθηκε με δημοψήφισμα την 1η Νοεμβρίου.


Πηγή: timesnews.gr