Υπέρ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού τάχθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πάολο Τζεντιλόνι.

Σε αναλυτική δήλωσή του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, κ. Τζεντιλόνι χαρακτήρισε θετικό « το να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού».

«Δεν πρέπει να περιέχει πολλά στοιχεία. Απλά το όνομα και επώνυμο του εμβολιασθέντα και, ενδεχομένως, αν του χορηγήθηκε μόνον η πρώτη ή και η δεύτερη δόση», πρόσθεσε.

«Υπάρχει, βέβαια, ένα λεπτό σημείο στο όλο αυτό θέμα, το οποίο αφορά την ανάγκη να εξισορροπηθούν η βούληση για ανάκαμψη των διαφόρων οικονομικών τομέων, με την αποφυγή διακρίσεων. Εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του στόχου. Πρέπει να ληφθεί μια ευρωπαϊκή απόφαση, διότι ο κίνδυνος ο καθένας να προχωρήσει μόνος του, είναι κίνδυνος που θέλουμε να αποφύγουμε», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει πρόταση τον Μάρτιο για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, όπως δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr