Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΞ: Αποτροπιασμός για τις φθορές σε τοιχογραφία του Ολοκαυτώματος

ΥΠΕΞ: Αποτροπιασμός για τις φθορές σε τοιχογραφία του Ολοκαυτώματος

249
0

Με αφορμή τις φθορές που διαπιστώθηκαν σε πρόσφατη τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στην ανατολική περίφραξη του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει αποτροπιασμό για κάθε είδους ενέργειες που προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Για μία ακόμη φορά, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών, τη σημασία απαξίωσης του ρατσισμού, του μίσους και του φανατισμού και την ανάγκη προάσπισης των ηθικών μας αξιών.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στην τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων επί της οδού Μιχαήλ Καλού, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Όπως διαπιστώθηκε, η τοιχογραφία που «αφηγείται» στιγμές από την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, μουντζουρώθηκε στην ταμπέλα που συνοδεύει το έργο.

Η τοιχογραφία κοσμεί τοίχο στην ανατολική περίφραξη του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, σημείο όπου βρισκόταν η συνοικία Ρεζί Βαρδάρ. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της «Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη» μέσω του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ.


Πηγή: timesnews.gr