Ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με σημερινό δημοσίευμα που θέλει τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε επαφές ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το δημοσίευμα «ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» ενώ προϋπόθεση για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών αποτελεί η έμπρακτη απόδειξη ότι η Τουρκία έχει αλλάξει συμπεριφορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε χθες, Τετάρτη 9  Δεκεμβρίου, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, μακρά συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη διπλωματική του σύμβουλο Ελένη Σουρανή, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει, εφόσον η γειτονική χώρα δεν αποδείξει την αλλαγή συμπεριφοράς της με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως και με την αποφυγή προκλήσεων, σε βάθος χρόνου.

Κατά συνέπεια, το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε επαφές  με την τουρκική πλευρά ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».


Πηγή: timesnews.gr