Το Μαϊάμι Μπιτς μπορεί να είναι γνωστό για την Art Deco αρχιτεκτονική του, αλλά το νεότερο αξιοθέατο της πόλης απαιτεί κολύμπι για να το απολαύσει κανείς. Σύντομα, θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός υποθαλάσσιου πάρκου επτά μιλίων με γλυπτά και εγκαταστάσεις που μπορούν να προσεγγιστούν μόνο με κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Το πρότζεκτ ReefLine, υλοποιείται από την αρχιτεκτονική εταιρεία OMA σε συνεργασία με θαλάσσιους βιολόγους, ερευνητές και μηχανικούς περιβάλλοντος και έχει σχεδιαστεί κυρίως για να ευαισθητοποιήσει για το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει αυτό το τμήμα της Φλόριντα, καθώς οδηγεί σε αύξηση της στάθμης της θάλασσας και προκαλεί ζημιές σε κοραλλιογενείς υφάλους, αναφέρει το Matador Network.

«Το ReefLine θα παρέχει δομές για αποικίες κοραλλιών και σπόγγων βοηθώντας στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας σε μια περιοχή που σήμερα είναι μια υποβρύχια έρημος από άμμο. Στο μέλλον, επιδιώκουμε τη μεταμόσχευση κοραλλιών από φυτώρια του προγράμματος Rescue-a-Reef του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι» ανέφερε η Ximena Caminos εκπρόσωπος της οικολογικής οργάνωσης BlueLab Preservation Society, επικεφαλής του πρότζεκτ.

Το ReefLine θα αποτελείται από γεωμετρικά στοιχεία από σκυρόδεμα που θα τοποθετηθούν σε βάθος έξι μέτρων κάτω από το νερό και θα ακολουθούν την τοπογραφία του βυθού.

Στόχος του πρότζεκτ είναι να δημιουργηθεί ένα τουριστικό αξιοθέατο, που συνδυάζει τέχνη και επιστήμη για να αναδείξει την ομορφιά, τη γοητεία και την οικολογική σημασία της θαλάσσιας ζωής που γεννιέται στους ύφαλους.


Πηγή: timesnews.gr