Η Γαλλία πρέπει να κάνει τα πάντα για να αποφύγει ένα νέο καθολικό lockdown καθώς αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ την Κυριακή καθώς η χώρα ανέφερε περισσότερες από 26.000 νέες λοιμώξεις Covid-19.

Η γαλλική κυβέρνηση μέχρι στιγμής αντιστάθηκε στην πίεση ορισμένων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας να επιβάλει ένα νέο, τρίτο απαγορευτικό λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

EURONEWS (ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ)
COVID-19: Εκτός Παρισιού μεταφέρονται ασθενείς στη Γαλλία

Αντίθετα, επέβαλε σε εθνικό επίπεδο απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα και του Σαββατοκύριακου σε δύο περιοχές που αγωνίζονται να συγκρατήσουν εστίες υπερμετάδοσης, ενώ τα μεγάλα εμπορικά κέντρα υποχρεώθηκαν να κλείσουν.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα όπλα για να αποφύγουμε το lockdown. Ποτέ δεν το έκρυψα, ας εμβολιαστούμε, να προστατευθούμε, να κάνουμε επίσης τεστ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Twitch.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας Ζερόμ Σαλομόν δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ότι «η καραντίνα δεν είναι ταμπού, αλλά δεν είναι πανάκεια», παρά την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε την Κυριακή 26.343 νέες λοιμώξεις COVID-19, μειωμένες από 29.759 την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό αυξήθηκε κατά 140 σε 90.429 συνολικά.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ατόμων σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε κατά 57 σε 4.127, ενώ οι μονάδες ανάνηψης έκτακτης ανάγκης λειτουργούσαν σχεδόν στο 82% της χωρητικότητας, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Νοεμβρίου όταν η Γαλλία βρισκόταν στο δεύτερο καθολικό απαγορευτικό.

«Η κατάσταση δεν βελτιώνεται, υπάρχει μεγαλύτερος και μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων και τα νοσοκομεία επιβαρύνονται πολύ με πολλούς ασθενείς, των οποίων η μέση ηλικία μειώνεται και οι οποίοι δεν έχουν πάντα συννοσηρότητα», δήλωσε ο κ. Καστέξ.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει περίπου 100 ασθενείς αυτήν την εβδομάδα αεροπορικώς ή με ειδικά τρένα από την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού σε άλλες πόλεις για να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες από το Reuters


Πηγή: timesnews.gr