Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα παραμείνει και αύριο, Κυριακή 10 Ιανουαρίου, η θερμοκρασία, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας, με το «Σχέδιο Αλκυονίδες» της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς αναμένεται και πάλι μαζική έξοδος των πολιτών.

Υπενθυμίζεται, ότι το σχέδιο προβλέπει αστυνομικούς ελέγχους αναφορικά με τα απαιτούμενα έγγραφα μετακίνησης προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται  τόσο στους ορεινούς όγκους της Αθήνας (Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός) όσο και στο παραθαλάσσιο μέτωπο σε νότια προάστια και Πειραιά.

Επίσης προβλέπονται συχνές περιπολίες, σεπλατείες με ηχητικά μηνύματα και  drones.

Να σημειωθεί πάντως, ότι τα σχέδια για εξορμήσεις μπορεί να χαλάσει η πιθανότητα βροχής, ενω κυρίαρχη θα παραμείνει η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα σταθεί στο…ύψος της, μέχρι και την Δευτέρα, ενώ θα αρχίσει να πέφτει από την Τρίτη.

Η πρόβλεψη μέχρι την Τετάρτη

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 10-01-2021

Τοπικές βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Γρήγορα όμως στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 11-01-2021

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα στα δυτικά.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

  • ΤΡΙΤΗ 12-01-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 13-01-2021

Στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


Πηγή: timesnews.gr