«Η οικονομία δεν μπορεί να ανοίξει εάν δεν ελεγχθεί πρώτα η πανδημία», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε όλοι επικεντρωμένοι στο πώς θα ελεγχθεί η πανδημία. «Ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επιθυμία μου είναι να ανοίξουμε αύριο. Όμως, θα πρέπει να μας πούνε οι ειδικοί πότε και με τι ρυθμό μπορεί να γίνει. Προφανώς μας αφορά να ανοίξουμε πρώτα κλάδους της οικονομίας που έχουν μία εποχικότητα και που κάθε μέρα για αυτούς μετράει ιδιαίτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πορεία του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας την 17η Νοεμβρίου, σημείωσε ότι «Ήταν μία δύσκολη ημέρα. Λυπάμαι που το ΚΚΕ επέλεξε να φερθεί τόσο προκλητικά. Πίστευα ότι η πανδημία θα μας ενώσει όλους σε μία κοινή μάχη έναντι ενός ιού που δεν γνωρίζει κόμματα, ιδεολογίες, κοινωνικές τάξεις, ηλικίες. Δυστυχώς, το ΚΚΕ, όπως και διάφορες άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, θεώρησε ότι ήταν μία καλή ημέρα για να κάνει επαναστατική γυμναστική».

Ο υπουργός τόνισε ότι η Αστυνομία δέχτηκε κριτική και από τις δυο πλευρές. «Η μία πλευρά κατηγορούσε την Ελληνική Αστυνομία και τον κύριο Χρυσοχοΐδη ως υπερβολικά ήπιο και ότι δεν εφήρμοσε το νόμο και η άλλη ότι ήταν υπερβολικά αυστηρή και εξήντλησε τα όρια της βίας. Για να μας κατηγορούν και οι δύο, μάλλον καλά τα πήγαμε, τηρήσαμε δηλαδή το μέτρο», δήλωσε.

Όσον αφορά την προσβλητική για την πορεία του ΚΚΕ ανάρτηση της κόρη του αείμνηστου δημάρχου Αθηναίων και αντιδημάρχου Αθηναίων τα τελευταία χρόνια, κ. Αλεξίας Έβερτ, η οποία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ οδήγησε στην παραίτησή της, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε «Λυπάμαι πάρα πολύ για την εξέλιξη με την κυρία Αλεξία Έβερτ στο Δήμο Αθηναίων. Έκανε ένα λάθος αναμφίβολα. Το σχόλιό της δεν είναι επιτρεπτό για ένα δημόσιο πρόσωπο, να το ξεκαθαρίσω. Είμαι βέβαιος όμως πως αυτό δεν εκφράζει την κυρία Έβερτ. Είναι μία Κυρία με Κ κεφαλαίο και με πολύ μεγάλη προσφορά στον Δήμο. Θα ήθελα πάρα πολύ να ανακαλέσει την απόφασή της και να παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Για την κριτική που του ασκήθηκε από την Αντιπολίτευση για τη φωτογραφία στο Άμπου Ντάμπι, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «Αυτό που είδατε στη φωτογραφία είναι το αεροδρόμιο την ώρα που περιμένουμε τις βαλίτσες. Θα μπορούσα να είμαι δίπλα από έναν ιμάντα, σε ένα κανονικό αεροδρόμιο. Στο Άμπου Ντάμπι έχουν μεγαλύτερα στάνταρ πολυτέλειας. Αν είναι τόσο έγκλημα να έχω βγάλει μία φωτογραφία από το αεροδρόμιο, την ώρα που περιμένω τη βαλίτσα μου, το δέχομαι».


Πηγή: timesnews.gr