Με αυτό που έκανε ο Ερντογάν, σκότωσε κάθε πιθανότητα διαλόγου μεταξύ μας. Η χθεσινή του κίνηση, λίγο πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας, εκθέτουν κατά βάση όλους εκείνους στο διεθνές στερέωμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που τον είχαν πιστέψει και είχαν βάλει πλάτη για να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε μεταξύ άλλων στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Την ώρα που εκείνοι έλεγαν ‘να μην απομονώσουμε την Τουρκία’, ο Ερντογάν έβγαλε το ‘Ορούτς Ρέις’ δίπλα  στο Καστελόριζο.  Δηλαδή τους βγάζει στη σέντρα, τους κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο, ρεζίλι. Απόδειξη ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίαςανέβαλε το ταξίδι του στην Άγκυρα», σημείωσε ο υπουργός. «Ο στόλος μας είναι ήδη εκεί και θα κάνουμε αυτό που κάναμε και το καλοκαίρι, αυτό που κάναμε και στον Έβρο. Έχω απόλυτη πίστη στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν αποδείξει ότι είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και σε πολύ μεγάλη ετοιμότητα. Η Ελλάδα δεν υπόκειται σε εκβιασμούς», τόνισε ο υπουργός.

Σχετικά με το πολιτικό κλίμα με αφορμή τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός σημείωσε ότι «Μην κάνουμε όλοι ότι ξαφνικά ξυπνήσαμε στον πλανήτη Άρη. Πριν την έκδοση της αποφάσεως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας έκαναν το παν για να καπελώσουν αυτή την ιστορία. Πιστεύω ακράδαντα δε ότι είχαν ποντάρει στο ότι θα αθωωνόταν η Χρυσή Αυγή και θα έβγαιναν να κατηγορήσουν την Κυβέρνηση».

«Από την ώρα που έγινε η καταδίκη και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το ένα σφάλμα πίσω από το άλλο σαν να βρέθηκαν εκτός προγραμματισμού. Μετά τη δήλωση του κυρίου Κοντονή, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε βέρτιγκο. Και το βέρτιγκο κορυφώθηκε με το πρωτοσέλιδο της «Αυγής της Κυριακής». Όλα αυτά στην πραγματικότητα τι δείχνουν; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε αμηχανία, σε πανικό, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Αυτό έφερε νεύρα, τα νεύρα έφεραν πόλωση».

Οσον αφορά τα μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι υπάρχει ένα πλέγμα επιδοτήσεων και δανείων που έρχονται να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μείνουν όρθιες. «Ξεκινάει τώρα το δεύτερο εγγυοδοτικό, δηλ. τα επιπλέον 3,5 δισεκατομμύρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε, ενώ παράλληλα, όπως είπε,  συμπληρώνεται με ένα επιπλέον δισεκατομμύριο το ΤΕΠΙΧ ΙΙ. «Ήδη, από εχθές ξεκίνησαν οι εκταμιεύσεις των ΤΕΠΙΧ που είχαν εγκριθεί, αλλά δεν είχαν λεφτά οι τράπεζες να τους δώσουν και είχαν μείνει χωρίς πιστώσεις. Και αυτό έχει λυθεί», υπογράμμισε. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι αυτό θα συνεχιστεί με πολύ μεγάλη ένταση μέχρι το τέλος του χρόνου, με στόχο να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις έως ότου βρεθεί το εμβόλιο.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο υπουργός σημείωσε ότι η «Handelsblatt» έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ελληνική οικονομία με τίτλο “Η Ελλάδα καταφέρνει και προσελκύει ξένες επενδύσεις παρά τον κορωνοϊό”. H Microsoft, όπως είπε είναι μια εμβληματική επένδυση, όμως δεν θα είναι η μοναδική. Θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες αμερικανικές εταιρίες, ενώ ηδη δρομολογούνται και άλλες μεγάλες επενδύσεις και σε αυτό τον τομέα.

Τέλος, για την επένδυση στο Ελληνικό, ο υπουργός τόνισε ότι «Είμαστε πια στην οριστική τελική ευθεία του κυρίως έργου. Αναμένουμε να γίνει, ίσως και σήμερα, η κατακύρωση του διαγωνισμού για το καζίνο στη “Mohegan”. Από την ώρα που κατακυρώνεται ο διαγωνισμός και περνάει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έχει τελειώσει η βασικότερη εκκρεμότητα για το Ελληνικό. Πάμε στη Βουλή για τη διανομή και την τελική σύμβαση και μετά γίνεται η μεταβίβαση των μεριδίων, η πληρωμή προκαταβολής από τη “LAMDA” και ξεκινούν τα έργα», συμπλήρωσε.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι όσον αφορά στα προκαταρκτικά έργα που έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο, το χρονοδιάγραμμα ολοκληρώσεώς τους βάσει της δικής του υπουργικής αποφάσεως είναι μέχρι 31 Οκτωβρίου. «Είμαστε ήδη εντός χρονοδιαγράμματος. Αν κάνετε μια βόλτα με το αυτοκίνητο θα δείτε ένα χέρσο χωράφι έτοιμο να υποδεχθεί τους εκσκαφείς για να ξεκινήσουν τα κυρίως έργα», κατέληξε ο υπουργός.


Πηγή: timesnews.gr