Τέσσερις εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Αφγανιστάν δολοφονήθηκαν με σφαίρες σήμερα στην Καμπούλ και ένας ακόμη άνθρωπος τραυματίστηκε σε ξεχωριστή βομβιστική επίθεση εναντίον υπουργικού οχήματος, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οχήματος που μετέφερε εργαζόμενους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε ο Φερντάους Φαραμάρζ εκπρόσωπος της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας. “Τέσσερις εργαζόμενοι” του υπουργείου σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή που σημειώθηκε στην κεντρική Καμπούλ και η αστυνομία αναζητεί τους δράστες, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί πήγαιναν στην επαρχία Μαϊντάν Ουαρντάκ στο κεντρικό Αφγανιστάν όταν οι ένοπλοι σταμάτησαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν και τους σκότωσαν. Εξάλλου ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σε βομβιστική επίθεση εναντίον οχήματος του υπουργείου Εξωτερικών, επίσης στην Καμπούλ, σημείωσε ο Φαραμάρζ.

Χθες Δευτέρα τρεις βομβιστικές επιθέσεις συγκλόνισαν την αφγανική πρωτεύουσα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου. Εδώ και μήνες σημειώνονται στην Καμπούλ σχεδόν καθημερινά επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών, θρησκευτικών ηγετών, υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαστών. Αν και το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για κάποιες από τις επιθέσεις που έχουν σκορπίσει χάος και τρόμο στο Αφγανιστάν, Καμπούλ και Ουάσινγκτον τις αποδίδουν στους Ταλιμπάν.

Στο Αφγανιστάν παρατηρείται αναζωπύρωση της βίας εδώ και μερικούς μήνες, παρά την έναρξη τον Σεπτέμβριο στη Ντόχα ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν για τον τερματισμό δύο δεκαετιών συγκρούσεων, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Η κατάσταση στη χώρα ώθησε την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει τη συμφωνία που υπεγράφη με τους αντάρτες τον Φεβρουάριο του 2020, η οποία προβλέπει την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ως τον Μάιο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa


Πηγή: timesnews.gr