Στη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ενόψει των ολοένα και περισσότερων νέων μολύνσεων στη χώρα, καλεί σήμερα με έγγραφό του τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, επισημαίνοντας ότι σε πολλά ομόσπονδα κρατίδια οι αριθμοί έχουν φτάσει σε “πολύ ανησυχητικά επίπεδα”.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία μαζική εξάπλωση του ιού σε ορισμένες πόλεις και χώρες της Ευρώπης, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την καταπολέμησή του με πολύ δραστικά μέτρα», αναφέρει ο καγκελάριος, τονίζοντας πως «πρέπει να είναι σαφές σε όλους στη χώρα: η κατάσταση είναι σοβαρή».

Ο ίδιος προειδοποιεί πως ένα νέο κύμα μολύνσεων, όπως στη γειτονική χώρα, την Τσεχία, οδηγεί σε μοιραίες επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας και στις επιχειρήσεις, φέρνει το σύστημα υγείας στα όρια των δυνατοτήτων του και προκαλεί „de facto” ένα δεύτερο „lockdown”.

«Το ζήτημα τώρα είναι τα ομόσπονδα κρατίδια, που επηρεάζονται ιδιαίτερα, να εντείνουν με στοχευμένο τρόπο τα μέτρα στις περιοχές τους, καθώς, έπειτα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα δεν θα είναι δυνατές για τις αρχές των εν λόγω ομόσπονδων κρατιδίων ούτε η πραγματοποίηση γρήγορων τεστ ούτε η στοχευμένη ανίχνευση επαφών”, παρατηρεί ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός καγκελάριος απευθύνεται προς τον πληθυσμό σημειώνοντας : «Απευθύνω έκκληση σε όλους τους ανθρώπους να λάβουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση στη χώρα και να υποστηρίξουν τα μέτρα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι αποφασιστικές για το εάν η εξάπλωση του ιού μπορεί να επιβραδυνθεί και να περιοριστεί ή εάν η πανδημία μπορεί να προκαλέσει ακόμη πολύ μεγαλύτερες ζημίες στο σύστημα υγείας, στις θέσεις εργασίας και στις επιχειρήσεις στη χώρα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr