Ο Αλέξανδρος Κρυσταλλινός είναι Έλληνας τραγουδιστής & τραγουδοποιός του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού.

Γεννήθηκε στις (16 Οκτωβρίου 1996) στη Θεσσαλονίκη. Ως μαθητής συμμετείχε σε σχολικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις. Από τα πρώτα του σχολικά του χρόνια ήταν μέλος της σχολικής χορωδίας. Ξεχώρισε με το ταλέντο του και γρήγορα έγινε σολίστας στη χορωδία.

Ξεκίνησε να σπουδάζει κλασικό & μοντέρνο πιάνο το 2005 και παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού. Συνεχίζει τις σπουδές του στη μουσική με θεωρία μουσικής,αρμονία, σολφέζ, ντικτέ και ιστορία μουσικής.
Από το 2011 ξεκινά τις πρώτες του εμφανίσεις σε piano bar και μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης.

Μετά από τέσσερα χρόνια και συνεχόμενες επιτυχημένες εμφανίσεις στην πόλη του αλλά και στη Χαλκιδική, γνωρίζεται τυχαία με  τη Βίκυ Στράντζαλη (στιχουργός) όπου γοητεύεται από τη φωνή του και γράφουν στο studio το πρώτο CD Single Πάλι η ζωή μου φεύγει.

Το 2016 ξεκινά τη φοίτησή του σε Δημόσιο ΙΕΚ στο τμήμα ηχοληψίας και ταυτόχρονα συμμετέχει σε θεατρικά μουσικά δρώμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών με τον Παναγιώτη Μιχαηλίδη (σκηνοθέτης) σε εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το χειμώνα του ίδιου έτους συναντά την Τάνια Ροζάκη (μουσικοσυνθέτης) που υπογράφει με στίχους και μουσική και ένα εναλλακτικό το δεύτερο CD Single Αγάπη μου.

Το 2017 τον ακούει τυχαία σε μια εμφάνισή του ο Πάνος Ματαράγκας (στιχουργός) και τον συστήνει στον Άκη Γεροντάκη (μουσικοσυνθέτη). Ο μουσικοσυνθέτης διακρίνει το ιδιαίτερο ηχόχρωμα καθώς και τον ιδιαίτερο λυγμό στη φωνή του και γράφουν μαζί το τρίτο σε σειρά CD Single  “Μάυρη αράχνη” που ακόμη και σήμερα παίζεται στις συχνότητες των fm.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ξεκινά δυναμικά να παρουσιάζει πλέον τα τραγούδια του σε μουσικές σκηνές της πόλης του καθώς και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.
Του γίνεται πρόταση από την Τάνια Ροζάκη (μουσικοσυνθέτης) σε συνεργασία με τη Νατάσσα Πυρομάλη να ερμηνεύσει το “Πως να χωρέσουν δυο καρδιές” στο τέταρτο κατά σειρά CD Single.

Τον ίδιο χρόνο κάνει ανοιχτή ακρόαση η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.Ν.Ε.) για να εντάξει στο δυναμικό τους σολίστ τραγουδιστές με μαέστρο τον Ευάγγελο Αραμπατζή. Καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία να επιλεχθεί ως σολίστ αλλά οι πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν τον άφησαν να συνεχίσει το μελωδικό του ταξίδι με τη Σ.Ο.Ν.Ε και αποχώρησε.
Στη συνέχεια συνεργάζεται με τη Nancy MorTaz (στιχουργός) και με μουσική σύνθεση του ιδίου γράφοντας στο studio το πέμπτο CD Single “Αν με κοιτάξεις”.

Στο τέλος του 2017 κάνει μια μεγάλη παύση εννέα μηνών λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Το 2018 έπειτα από την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την Nancy MorTaz (στιχουργός) και σε μουσική σύνθεση του ιδίου μπαίνει ξανά στο studio και γράφει το έκτο CD Single εμπνευσμένο από την πρόσφατη στρατιωτική  του εμπειρία  “Παράνοια”.

Το καλοκαίρι του 2019 για τρίτη φορά συνεργάζεται με την Nancy MorTaz (στιχουργός) και μουσική σύνθεση του ιδίου γράφει στο studio το έβδομο CD Single “Ερωτευμένοι”.

Σήμερα εκτός από τις live εμφανίσεις ασχολείται και με τη σκηνοθεσία των βίντεο κλιπ των CD Singles ” ”Μαύρη Αράχνη, Μοναξιά” και “Αγάπη μου” που σύντομα θα κυκλοφορήσουν επίσημα στα Media.

Αλέξανδρος Κρυσταλλινός | Αν με κοιτάξεις (Si me miras) | Official Lyric Video
Αλέξανδρος Κρυσταλλινός | Μαύρη Αράχνη (μοναξιά) | Official Lyric Video

Πηγή: timesnews.gr