Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Άμεση έγκριση μελέτης αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της Πύλαρου Κεφαλλονιάς

Άμεση έγκριση μελέτης αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της Πύλαρου Κεφαλλονιάς

342
0

Μελέτη ύψους 1,6 εκατ. ευρώ για την οριοθέτηση, διευθέτηση του υδρογραφικού δικτύου και την αντιπλημμυρική προστασία της Πύλαρου Κεφαλλονιάς ενέκρινε σήμερα η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και ΕΣΠΑ μετά από άμεση παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η χρηματοδότηση της εν λόγω μελέτης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ωρίμανσης μελετών για έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνολικού προϋπολογισμού 13.378.625 ευρώ.

O κ. Πλακιωτάκης στην διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και την γενική γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, είχε επισκεφθεί της πληγείσες περιοχές της Κεφαλλονιάς από τον «Ιανό».

Kατά την διάρκεια των συναντήσεών του με τοπικούς παράγοντες ενημερώθηκε για το αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, για την χρηματοδότηση μελέτης οριοθέτησης και διευθέτησης κρίσιμων κλάδων του υδρογραφικού δικτύου της υδρολογικής λεκάνης Πυλάρου του δήμου Σάμης Κεφαλληνίας, καθώς είναι αυτή που παρουσιάζει τα περισσότερα προβλήματα πλημμυρών στην περιοχή της Αγίας Ευφημίας.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα ενημέρωσε άμεσα τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκο, ο οποίος και έσπευσε να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς εγκρίνοντας την σχετική μελέτη.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο κ. Πλακιωτάκης αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την κάλυψη αυτής της επείγουσας ανάγκης της Κεφαλονιάς, υπογράμμισε τα εξής:

«Κατά την επίσκεψη μου στις περιοχές της Κεφαλλονιάς που είχαν πληγεί από τον «Ιανό», διαπίστωσα ο ίδιος το μέγεθος του προβλήματος και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών τους επεσήμανα ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί άμεσα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα. Το πρώτο βήμα έγινε μόλις λίγες μέρες μετά. Εγκρίναμε την σχετική μελέτη αντιπλημμυρικών έργων που ζητούσε η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλλονιάς. Απομένει τώρα να ολοκληρωθεί η μελέτη αυτή ώστε να δούμε ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα μας.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως δεν είναι παρούσα στα λόγια, αλλά στα έργα από την μια άκρη της χώρας, ως την άλλη. Ακούσαμε τους Κεφαλλονίτες. Είδαμε το πρόβλημα. Και δώσαμε λύση».


Πηγή: timesnews.gr