Για τέταρτο εικοσιτετράωρο συνεχίζεται η ένταση στην Αρμενία. Οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν και την Κυριακή έξω από το κοινοβούλιο της χώρας, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν. Αν και λιγότεροι αριθμητικά από τις προηγούμενες ημέρες, έστειλαν μήνυμα πως δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν τις διαδηλώσεις τους μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος τους.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, μετά τη Μόσχα που «άδειασε» τον Πασινιάν για το θέμα της μη χρήσης των ρωσικών πυράυλων Ισκαντέρ στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, και ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν έστρεψε την πλάτη του στον πρωθυπουργό της χώρας, καθώς αρνήθηκε να υπογράψει την απομάκρυνση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν αποκάλεσε ακατανόητη την απόφαση του προέδρου της Αρμενίας. Ο Πασινιάν κάλεσε τους οπαδούς του τη Δευτέρα σε ανοικτή συγκέντρωση προκειμένου να εξηγήσει την στάση του προέδρου Σαρκισιάν. Σε κάθε περίπτωση, γίνεται κατανοητό πως από την στιγμή που ο πρωθυπουργός Πασινιάν δεν ελέγχει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προέδρου της Δημοκρατίας, είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί στην εξουσία.


Πηγή: timesnews.gr