Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Διαδικτυακό εργαστήριο Ανάπτυξης Κοινού από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Διαδικτυακό εργαστήριο Ανάπτυξης Κοινού από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

322
0

Tα επιτυχημένα εργαστήρια ανάπτυξης κοινού της σεζόν 2019-20 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζονται, με ελαφρώς παραλλαγμένη λογική και… διαδικτυακά.

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για τον χορό και τη συμπεριληπτική τέχνη; Πάρτε μέρος σε ένα δωρεάν διαδραστικό διαδικτυακό εργαστήριο που εμβαθύνει στα λεγόμενα των καλλιτεχνών με αναπηρία, ρίχνοντας φως στο έργο και την ακτιβιστική τους δράση.

Tα επιτυχημένα εργαστήρια ανάπτυξης κοινού της σεζόν 2019-20 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζονται, με ελαφρώς παραλλαγμένη λογική και… διαδικτυακά. Φέτος, η θεματική του εργαστηρίου δεν βασίζεται σε κάποια παράσταση, αλλά σε υλικά από την καλλιτεχνική δημιουργία (συνέντευξη, βίντεο με αποσπάσματα από χορογραφίες). Η επαγγελματίας χορεύτρια και χορογράφος με αναπηρία Tanja Erhart από την Αυστρία αποτελεί την αφορμή και τη βάση για όλες τις θεματικές που θα συζητηθούν γύρω και πέρα από τον συμπεριληπτικό χορό.

Το εργαστήριο συντονίζει η Μέντη Μέγα και βασίζεται στη συνέντευξη που της έδωσε η ίδια η χορογράφος, Tanja Erhart. Στις διαδικτυακές συναντήσεις θα δοθεί έμφαση στην ακτιβιστική διάσταση της δουλειάς της καλλιτέχνιδας, η οποία θα εξηγήσει και θα αναλύσει σε βάθος όρους μέσα από τους οποίους αρθρώνει τον ακτιβιστικό της λόγο, βοηθώντας μας να καταλάβουμε τα πολιτικά διακυβεύματα της συμπεριληπτικής τέχνης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
  • Χορογράφος, χορεύτρια και θεωρητικός χορού: Μέντη Μέγα
  • Χορογράφος και ακτιβίστρια σε θέματα προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία: Tanja Erhart
  • Μια παραγωγή του τομέα Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Ωνάση
  • Μέρος του προγράμματος Europe Beyond Access
  • Με τη συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε: Επαγγελματίες και ανερχόμενους καλλιτέχνες από το πεδίο του χορού, δραματουργούς, κριτικούς χορού, δημοσιογράφους, ανθρώπους με ειδικό ενδιαφέρον στον συμπεριληπτικό χορό, με ή χωρίς αναπηρία.
Το webinar μπορούν να παρακολουθήσουν μέλη προηγούμενων εργαστηρίων του iDance και του Europe Beyond Access, μαζί με καινούριους συμμετέχοντες.
Κόστος: Δωρεάν
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 0178002
Ημερομηνίες & Ώρες: Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 | 18:00-19:30
Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο [email protected]


Πηγή: timesnews.gr