ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Δημόσια Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα

  • Το δέκατο diaNEOsis Live θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/2 στις 18:30 (zoom link). 

Η διαΝΕΟσις σας προσκαλεί σε μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 18:30.

Αφορμή για τη συζήτηση αποτελεί η δημοσίευση μιας σχετικής έρευνας και τριών κειμένων πολιτικής. Τι δημόσια διοίκηση χρειαζόμαστε στη μετά-Covid εποχή; Πώς πρέπει να αλλάξει η τοπική αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις του μέλλοντος; Και ποιες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται το δικαστικό μας σύστημα; Αυτά είναι τα θέματα που θα κουβεντιάσουμε με τέσσερις ειδικούς.

Την έναρξη της συζήτησης θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας (tbc).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:

– Η πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις που εξετάζει την εκχώρηση μέρους του ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ ως εργαλείο χρηματοδότησής τους από τον επιστημονικό υπεύθυνο, καθηγητή Δημόσιας Οικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νίκο Τάτσο.

– Ένα κείμενο πολιτικής για την ανασυγκρότηση των ΟΤΑ στη μετά- Covid Εποχή από τον Νικόλαο Κομνηνό Χλέπα, Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ & Μέλος της Ομάδας Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης,

– Ένα κείμενο πολιτικής για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα μετά την πανδημία από τον Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ Δημήτρη Α. Σωτηρόπουλο και

– Ένα κείμενο πολιτικής για την μεταρρύθμιση σε τρεις κρίσιμους τομείς του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα από τον συντονιστή της επιστημονικής ομάδας Αντιπρόεδρο του ΣτΕ και Αν. Καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. Μιχάλη Ν. Πικραμένο.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Πηγή: timesnews.gr