Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, με ανακοίνωσή του, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του.

Άγνοια για το πώς προέκυψαν οι φήμες περί παραίτησης και τον σκοπό που εξυπηρετούν δηλώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ τονίζει ότι ουδέποτε υπήρξε εντολή άνωθεν ή παρώθηση για κάτι τέτοιο.

Η ανακοίνωση

Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στον προσωπικό της λογαριασμό στο  Facebook στην οποία ανέφερε ότι είχε ζητηθεί η παραίτηση του κ. Λιγνάδη από την Υπουργό Πολιτισμού. Η κα Ακρίτα επικαλούνταν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η ανάρτησή της προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Πολιτισμού που με ανακοίνωσή του τόνισε ότι οι αποφάσεις της κας Λίνας Μενδώνη γίνονται γνωστές μέσω δελτίων Τύπου και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media.


Πηγή: timesnews.gr