Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να ξεκινήσει μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19 για το ευρύ κοινό μεταξύ του Απριλίου και του Ιουνίου Τα εμβόλια προορίζονται αποκλειστικά για τους πιο ευάλωτους από τις αρχές του 2021.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντρ Ντε Κρόο, «σχεδιάζεται για τις αρχές του 2021 μια πρώτη εκστρατεία εμβολιασμού, με εμβόλια πρώτης γενιάς, βάσει της δόσης που διατίθεται στη Γαλλία, ενώ έπεται ένα δεύτερο κύμα εμβολιασμών μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο και ευρύτερο, με στόχο τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Ζαν Κατέξ, ανακοίνωσε στην Εθνοσυνέλευση ότι οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε γηροκομεία θα εμβολιαστούν ως προτεραιότητα κατά του Covid-19, σύμφωνα με τις συστάσεις της Αρχής Υγείας που εκδόθηκαν τη Δευτέρα.

Μια «κατηγορία» προσωπικού που εργάζεται σε γηροκομεία θα είναι επίσης μέρος αυτού του πρώτου κύματος εμβολιασμού, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro.


Πηγή: timesnews.gr