Ένας βετεράνος της δημοσιογράφος, ο πρώην διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Κώστας Ρεσβάνης, απευθύνεται στον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό για τη στήριξή του στα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ηταν αυτός που διηύθυνε για χρόνια το πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας και από τη θέση αυτή είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλά και τον Βασίλη Βασιλικό. Με αφορμή την παρέμβαση του γνωστού συγγραφέα και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, όπου μόνο καλά λόγια είχε για τον δολοφόνο της 17Ν και μάλιστα απειλούσε με συνέπειες όσους δεν φροντίσουν για την υγεία του, δεν άντεξε.

Πώς είναι δυνατόν να μην βρήκες στη δήλωσή σου, ούτε μια λέξη συμπάθειας για τους 11 νεκρούς από το χέρι του κτηνώδους φονιά, του έγραψε…Και πρόσθεσε:

Πώς κατάντησες έτσι εσύ, που αλλιώς σε γνώρισα;

Τι έγραψε ο Κώστας Ρεσβάνης

Με τον Βασίλη Βασιλικό είμαστε φίλοι από την πρώιμη δημοσιογραφική μου ηλικία. Όταν ξεκίνησε τα πρωτοσέλιδα χρονογραφήματά του στα Νέα, είχα τη χαρά πολλών και ευχάριστων συναντήσεων και πολύωρων συζητήσεων.

Τα τελευταία χρόνια με δηλώσεις, συνεντεύξεις και ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ,διέγραψε μια δημόσια πολιτική διαδρομή- δικαίωμά του – με την οποία διαφωνούσα ριζικά. ΄Ομως, τώρα, στα 87 του χρόνια έφτασε στο σημείο να γίνει “αλληλέγγυος” του αδίστακτου φονιά Κουφοντίνα και να απειλήσει(!) ότι “θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι αν συμβεί το μοιραίο…”

Δεν μας είπε σε ποιους θα “απολογηθούν” και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι; Πολιτικοί, δικαστές; Και το χειρότερο για τον αγνώριστο πλέον Β.Β.: Δεν βρήκε να πει στη δήλωσή του ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ συμπάθειας για τους έντεκα νεκρούς από το χέρι του κτηνώδους φονιά.

Έντεκα νεκροί, βρε Βασίλη, έντεκα ψυχές και ούτε μία λέξη! Πώς κατάντησες έτσι εσύ, που αλλιώς σε γνώρισα;

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Βασιλικού

“Ένας τρομοκράτης που παραδίνεται αυτόκλητος στην έδρα της Αστυνομίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ακόμα και στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Σιμενόν ή της Αγκάθα Κρίστι.

Δεν είναι ακόμα σύνηθες ο ίδιος μετά από 20 χρόνια στη φυλακή, όπου τα πρώτα χρόνια τα περνά στην πλήρη απομόνωση, να φτάσει στο σημείο, λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του σε όλο αυτό το διάστημα (και του βιβλίου που εξέδωσε για την περιπέτειά του πριν από μερικά χρόνια) να τύχει μιας προσωπικής δικαίωσης από την πολιτεία, με την πενθήμερη διαμονή του στο σπίτι της οικογένειάς του ανά εξάμηνο και την πάντα στη μέρα και την ώρα ακριβώς της επιστροφής του στο κελί.

Πρόκειται για τον Κουφοντίνα που εδώ και 28 μέρες διαμαρτύρεται, ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, με απεργία πείνας που κινδυνεύει να είναι μοιραία. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο -ο μη γένοιτο- θα κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την απανθρωπιά τους”.


Πηγή: timesnews.gr