Την επιτακτική ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική τροφή και ηρεμία εν μέσω καραντίνας και δύσκολων συγκυριών, τόνισε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκδοτών και βιβλιοπωλών, Νίκος Νίκας.

Ο κ. Νίκας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 συμπλήρωσε ότι οι βιβλιοπώλες αναμένουν τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους, σχολιάζοντας, ότι η ανάγνωση βιβλίων είναι απαραίτητη για τη θωράκιση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο που η ψυχολογία δοκιμάζεται.

Υπενθύμισε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων, έχουν ήδη επικοινωνήσει με την κυβέρνηση, ζητώντας τα καταστήματά τους να παραμείνουν ανοιχτά κατά την περίοδο του lockdown, ώστε ο κόσμος να έχει εύκολη πρόσβαση σε βιβλία.

Σε ερώτηση που αφορά τα ηλεκτρονικά βιβλία, ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι δεν έχουν την ανταπόκριση του φυσικού, διότι ο αναγνώστης, όπως είπε, προτιμά να κρατάει το βιβλίο στα χέρια του. Εξάλλου, τόνισε, με τις εταιρείες μεταφορών να καταρρέουν, τα ηλεκτρονικά καταστήματα αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Στο μεταξύ, μεταξύ των πρώτων καταστημάτων λιανικής πώλησης που θα ανοίξουν, θα είναι τα βιβλιοπωλεία, επανέλαβε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα.

Ο υπουργός, σημείωσε ότι εξετάστηκε η δυνατότητα να ανοίξουν νωρίτερα τα βιβλιοπωλεία, ωστόσο, οι ειδικοί είχαν διαφορετική άποψη, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαλε στη μείωση της κοινωνικής κινητικότητας, με δεδομένο ότι ο αριθμός των βιβλιοπωλείων υπερβαίνει τα 1.400 συνολικά, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Πηγή: timesnews.gr