Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε χθες την άρση του lockdown ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι προτεραιότητα θα έχει το άνοιγμα των σχολείων. Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης, υποστήριξε ότι όσον αφορά τυχόν λάθη της κυβέρνησης, ενδεχομένως έπρεπε να ληφθούν καθολικά μέτρα νωρίτερα.

Σχετικά με τις ΜΕΘ, ο υπουργός επεσήμανε ότι «Έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ και οι ΜΕΘ, είχαμε 557 όταν αναλάβαμε και φτάσαμε τις 1.230 ΜΕΘ. Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψιν και αυτό είναι πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ»

«Και το λέω αυτό διότι αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%», συμπλήρωσε.

«Άρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική θεραπεία. Σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης.


Πηγή: timesnews.gr