Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κυμάνθηκε μεταξύ 12.000 και 18.000 την περασμένη εβδομάδα. Ήταν 14.929 την Τετάρτη και 11.795 την Τρίτη.

Το ποσοστό θετικότητας, το οποίο μετρά το ποσοστό των θετικών στην Covid-19 από το σύνολο των ανθρώπων που έκαναν το διαγνωστικό τεστ, ήταν 3,8% σήμερα, μετά το 4,3% χθες, Τετάρτη και το 4,4% την Τρίτη. Αυτός ο βασικός δείκτης ανήλθε στο 6,4% στις 8 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία οι αρχές εισήγαγαν νέα λογιστική μέθοδος.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν είναι υψηλός τις τελευταίες ημέρες, κυρίως λόγω μιας βιασύνης για τα τεστ πριν από την επανένωση των οικογενειών για τις γιορτές.

Την περασμένη εβδομάδα (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία), πραγματοποιήθηκαν περίπου 2,35 εκατομμύρια τεστ, περισσότερα από 50% και πλέον σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Drees, η στατιστική υπηρεσία των κοινωνικών υπουργείων.

Η Covid-19 προκάλεσε τον θάνατο 292 ανθρώπων στα νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες (μετά τους 278 χθες, Τετάρτη), αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 62.268 (από τους οποίους 43.073 στο νοσοκομείο) από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας.

Οι υγειονομικές αρχές φοβούνται μήπως οι γιορτές οδηγήσουν σε μια αναζωπύρωση της επιδημίας, που θα ευνοηθεί από τον συγχρωτισμό.

Στη Γαλλία, τα πρώτα εμβόλια κατά της Covid-19 θα χορηγηθούν την Κυριακή. Ο σχεδιασμός προβλέπει τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα όσων διαμένουν στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και των εργαζομένων σε αυτές, δηλαδή περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters


Πηγή: timesnews.gr