Η Γαλλία θα καθυστερήσει τη χαλάρωση ορισμένων περιοριστικών μέτρων αν χρειαστεί προκειμένου να αποσοβήσει ένα τρίτο κύμα μολύνσεων από την Covid-19, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Attal, μεταδίδει το Reuters.

ΗΓαλλία αναμένεται να ανοίξει και πάλι τους κινηματογράφους, τα θέατρα και τα μουσεία και να επιστρέψει στους πολίτες να κινούνται μεταξύ περιφερειών στις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να μην υπάρχουν οι συνθήκες για να μπει στη δεύτερη φάση της σταδιακής άρσης των περιορισμών.

«Αν σκεφτούμε πως… πρέπει να τροποποιήσουμε αυτή τη δεύτερη φάση (της άρσης των μέτρων lockdown), τότε φυσικά θα το κάνουμε», δήλωσε ο κ. Attal στο CNews.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα συζητήσει το θέμα με υπουργούς σήμερα Τετάρτη. Αρχικά είχε ορίσει στόχο 5.000 νέων μολύνσεων ημερησίως και λιγότερους από 3.000 ασθενείς Covid στην εντατική προτού μπορέσει να χαλαρώσει το lockdown. Οι ασθενείς στις ΜΕΘ πανεθνικά είναι λίγο πάνω από 3.000, αλλά μειώνονται συνεχώς. Αντιθέτως, υπάρχει στασιμότητα στην πτωτική τάση των μολύνσεων, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων αυξήθηκε σε περισσότερα από 13.000 χθες Τρίτη.

Στελέχη του υγειονομικού τομέα παραδέχονται πως ο στόχος των 5.000 είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.


Πηγή: timesnews.gr