Εμβολιασμό και σε ιδιωτικά ιατρεία από τα μέσα Μαρτίου προβλέπει πρόταση του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας, το οποίο σχεδιάζει παράλληλα τη δωρεάν διάθεση στους πολίτες δύο «γρήγορων» τεστ την εβδομάδα.

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Business Insider», το υπουργείο επιθυμεί να εντάξει και ιδιωτικά ιατρεία στις διαδικασίες εμβολιασμού του πληθυσμού και για τον σκοπό αυτό θα προσαρμόσει τους κανονισμούς που ισχύουν ήδη, θα αναπτύξει τις τεχνικές υπηρεσίες για την καταγραφή των εμβολιασμών, ενώ θα ορίσει και τις αντίστοιχες αμοιβές.

Δύο δωρεάν τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα σε κάθε πολίτη

Το υπουργείο Υγείας θέλει επιπλέον να προσφέρει σε όλους τους πολίτες δύο δωρεάν «γρήγορα» τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα, το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου. Προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση, θα συσταθούν νέα εξεταστικά κέντρα ή θα ενταχθούν στην διαδικασία και ιδιωτικά ιατρεία.

Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό Der Spiegel, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικά τα τεστ για την λειτουργία των σχολείων, ενώ και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους που εργάζονται με φυσική παρουσία τουλάχιστον ένα τεστ την εβδομάδα. Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να εφαρμοστούν το αργότερο αρχές Απριλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr