Οι Γερμανοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε 12 άνδρες ότι σχεδίαζαν καλά χρηματοδοτημένες, ένοπλες επιθέσεις εναντίον τζαμιών στις οποίες σχεδίαζαν να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Μουσουλμάνους, ανέφεραν οι αρχές την Παρασκευή.

«Στόχευαν μέσω επιθέσεων εναντίον τζαμιών να δολοφονήσουν όσο το δυνατόν περισσότερων μουσουλμάνων για να δημιουργήσουν συνθήκες εμφυλίου πολέμου», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε δήλωση.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι οι ύποπτοι, 11 μέλη συμμοριών και ένας συνεργός, βρίσκονταν σε τακτική βάση για να προγραμματίσουν τις επιθέσεις, με όλους εκτός από έναν να δεσμεύονται να συνεισφέρουν 50.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της αγοράς όπλων.

Οι ύποπτοι είναι όλοι Γερμανοί και όλοι εκτός από έναν έχουν συλληφθεί. Το δωδέκατο άτομο είναι ακόμη ελεύθερο, ανέφεραν οι εισαγγελείς στη νοτιοανατολική πόλη της Στουτγκάρδης.

Ένας άλλος ύποπτος έχασε τη ζωή του ενώ ήταν υπό κράτηση, χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του.

Η Γερμανία έχει βιώσει μια σειρά ακροδεξιών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια εναντίον μειονοτήτων

Μέλη του λεγόμενου Εθνικού Σοσιαλιστικού Υπόγειου Ρεύματος καταδικάστηκαν το 2018 για μια δεκαετία φονικές επιθέσεις εναντίον Τούρκων. Πέρυσι, ένας άλλος ακροδεξιός εξτρεμιστής στόχευσε σε συναγωγή στην Ανατολική Γερμανία, σκοτώνοντας δύο παρευρισκόμενους.

Ένας ύποπτος ακροδεξιός δράστης δικάζεται για δολοφονία συντηρητικού πολιτικού Βάλτερ Λύμπκε . Ο Λύμπκε, ένας υποστηρικτής της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε να δοθεί στους πρόσφυγες υποστήριξη και να τους καλωσορίσουν κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015.

Με πληροφορίες από το Reuters


Πηγή: timesnews.gr