Τους Ρώσους πολίτες κάλεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν να εμβολιαστούν, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη τύπου, ο Ρώσος πρόεδρος εξήγησε ότι θα κάνει το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» μόλις μπορέσει. «Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια προορίζονται για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, και άτομα σαν και εμένα δεν προβλέπεται ακόμα να εμβολιαστούν. Είμαι νομοταγής πολίτης και πάντα άκουγα τους ειδικούς, γι αυτό και δεν έχω κάνει ακόμα το εμβόλιο. Αλλά θα το κάνω μόλις μου επιτραπεί», σημείωσε.

«Το εμβόλιό μας είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Επομένως δεν βλέπω κανένα λόγο να φοβόμαστε να το κάνουμε», είπε προσθέτοντας ότι προτεραιότητα της Ρωσίας αποτελεί να εμβολιάσει τους πολίτες της γι΄αυτό και θα αναπτύξει την δυναμικότητα παραγωγής ώστε να το καταφέρει.

Το «Sputnik V» έχει δοκιμαστεί σε ηλικίες 18-60 ετών, και αυτός είναι ο λόγος που για την ώρα συστήνεται για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Ο Πούτιν είναι 68 ετών.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο χρηματοδοτεί την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου, επιβεβαίωσε στο CNBC ότι το εμβόλιο προτείνεται μόνο για τις συγκεκριμένες ηλικίες και ότι «τρέχει» μια ξεχωριστή δοκιμή για άτομα άνω των 60 ετών.

Να σημειωθεί ότι εμβολιασμός των ηλικιωμένων και των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αποτελεί προτεραιότητα για τους περισσότερους ειδικούς της υγείας, καθώς αποτελούν τα ευάλωτα θύματα του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από CNBC

Β. Πούτιν: Δεν αποφάσισα ακόμη αν θα θέσω ή όχι υποψηφιότητα στις εκλογές του 2024

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα θέσει ή όχι υποψηφιότητα για την προεδρία μόλις λήξει η θητεία του το 2024 και πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσει για το ζήτημα αυτό.

«Δεν αποφάσισα ακόμη αν θα θέσω ή όχι υποψηφιότητα στις εκλογές του 2024» δήλωσε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι «τυπικά την άδεια την έχει δώσει ο λαός». «Θα το κάνω ή δεν θα το κάνω, θα δω», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου που εφέτος πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοδιάσκεψης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters


Πηγή: timesnews.gr