Στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον μία πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου, που είδε το φως της δημοσιότητας μετά τη χιονοστοιβάδα καταγγελιών και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Αντιμέτωπος με το κακούργημα των βιασμών κατ` εξακολούθηση είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου προσήλθε αυτοβούλως.

Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, επισπεύσθηκε από τη δεύτερη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του για βιασμό ανηλίκου. Πρόκειται για καταγγελία που δεν έχει παραγραφεί καθώς έχουν περάσει 11 χρόνια. Η πρώτη αφορά καταγγελίες για πράξεις που έχουν πλέον παραγραφεί.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, αρνείται τις κατηγορίες και θα κρατηθεί έως ότου απολογηθεί στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι.

Όπως αναμένεται θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του, ενώ το ανώτατο περιθώριο γι’ αυτό είναι μέχρι πέντε ημέρες. Για το αν θα κρατηθεί το διάστημα αυτό ή όχι, κρίνεται από τη βαρύτητα των αδικημάτων, από το ενδεχόμενο τέλεσης νέων και από το αν κριθεί ύποπτος φυγής ή όχι.

«Οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σ` αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα και είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοια νοσηρά φαινόμενα», τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει την πολιτική αντιπαράθεση, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζει συγκάλυψη στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού και το Μαξίμου να κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για χυδαία εκμετάλλευση της υπόθεσης.

Πηγές: A’ Πρόγραμμα, ΕΡΤ


Πηγή: timesnews.gr