Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση άφησε τη χώρα απροετοίμαστη απέναντι στο δεύτερο κύμα της...

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση άφησε τη χώρα απροετοίμαστη απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και τώρα ρίχνει συνεχώς αλλού τις ευθύνες

316
0

«Η κυβέρνηση χρωστά μία συγγνώμη στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, οι οποίοι διεκδικούσαν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ηκυβέρνηση άφησε τη χώρα απροετοίμαστη απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και τώρα ρίχνει συνεχώς αλλού τις ευθύνες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΡΑΚΗΣ».

«Αυτή τη στιγμή στο δημόσιο σύστημα υγείας εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι, είμαστε η μοναδική χώρα που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, ενώ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα εμφανίζονται συνεχώς εστίες υπερμετάδοσης του ιού σε εργασιακούς χώρους, χωρίς να γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στο κλείσιμο των σχολείων, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε για να θωρακίσει υγειονομικά τα σχολεία». «Ακόμα και λίγες ώρες πριν κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχιζε να υποστηρίζει ότι στα σχολεία δε μεταδίδεται ο ιός!», σημείωσε. «Η κυβέρνηση χρωστά μία συγγνώμη στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, οι οποίοι διεκδικούσαν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια», διαμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για την κυβέρνηση, όμως, την ευθύνη την έχουν πάντα κάποιοι άλλοι, δεν την έχει ποτέ ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί», συνέχισε, επισημαίνοντας πως «ακόμα περιμένουμε την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου “Σωτηρία”, γιατί είπε ψέματα ότι στο νοσοκομείο λειτουργούν 50 νέες κλίνες ΜΕΘ, ενώ αποδείχτηκε ότι λειτουργούν μόνο οι 25 και αυτές με μετακίνηση προσωπικού από άλλα δημόσια νοσοκομεία».

Όσον αφορά τις εξελίξεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «ευχόμαστε να έρθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά ακόμα και αύριο να έρθει, ξέρουμε από τους επιστήμονες ότι η μάχη με τον ιό θα κρατήσει πολλούς μήνες ακόμα». «Η ΝΔ, βέβαια, επιδίδεται σε ένα εμπόριο ελπίδας γύρω από το εμβόλιο, ώστε να μην αναγκαστεί να κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν σήμερα για να δώσει τη μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι πρώτα απ’ όλα η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Τέλος, σχετικά με την τηλεκπαίδευση στα σχολεία και την εικόνα μαθητών στην Ηλεία να παρακολουθούν το μάθημα σε καφενείο, τόνισε ότι «και σε αυτήν την περίπτωση, η ΝΔ βρίσκει κάποιον άλλο να φταίξει, τον κοινοτάρχη του χωριού, τον οποιονδήποτε εκτός από την κυβέρνηση». «Η εικόνα που ήρθε από την Ηλεία είναι μια εικόνα που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια σε όλη την Ελλάδα, που μπορεί να έχουν ταυτόχρονα ένα γονιό να κάνει τηλεργασία και δύο παιδιά με τηλεκπαίδευση, χωρίς να υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση και στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης είχε οχτώ μήνες να προετοιμαστεί αλλά επέλεξε να μην το κάνει, επέλεξε να βασιστεί μόνο στην πλατφόρμα της CISCO, ενώ δεν εξασφάλισε επάρκεια σε εξοπλισμό για όλα τα σχολεία και όλους τους μαθητές», επισήμανε. «Η “ατομική” ευθύνη εδώ ανήκει αποκλειστικά στην κ. Κεραμέως και τον κ. Μητσοτάκη», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.


Πηγή: timesnews.gr