Νοσοκόμος στην Καλιφόρνια διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer.

Ο 45χρονος νοσοκόμος, ο οποίος εργάζεται σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία, έγραψε σε μια δημοσίευση στο Facebook στις 18 Δεκεμβρίου ότι είχε λάβει το εμβόλιο της Pfizer, λέγοντας σε συνεργάτη του ABC ότι το χέρι του πονούσε για μια μέρα αλλά ότι δεν είχε κάποιες άλλες παρενέργειες.

Έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε μετά από μια βάρδια στη μονάδα για την COVID-19. Ένιωθε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση.

Πήγε σε ένα νοσοκομειακό κέντρο για τεστ, το οποίο βγήκε θετικό την επομένη των Χριστουγέννων.

Ο Κρίστιαν Ράμερς, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες με τα Κέντρα Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε στο συνεργάτη του ABC ότι αυτό το σενάριο δεν ήταν απροσδόκητο.

«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές εμβολίου ότι θα χρειαστούν περίπου 10 έως 14 ημέρες για να αρχίσει ο οργανισμός να αναπτύσσει προστασία από το εμβόλιο», δήλωσε.

«Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε ότι σας δίνει περίπου το 50% και χρειάζεστε τη δεύτερη δόση για να φτάσετε έως και το 95% προστασία απέναντι στον ιό», πρόσθεσε ο Ράμερς.

Με πληροφορίες από το ABC και το Reuters.


Πηγή: timesnews.gr