Σχεδόν τριπλάσιος αριθμός Δημοκρατικών προτίμησε την επιστολική ψήφο στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, η οποία θεωρείται ένα από τα «κλειδιά» για τους εκλέκτορες και το τελικό αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Αντιθέτως, οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί της Πενσυλβάνια προτίμησαν την αυτοπρόσωπη παρουσία στις κάλπες.

Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Μπάιντεν ξόδεψαν δυσανάλογο χρόνο εκστρατείας στο κράτος της μάχης.

Η Πενσυλβάνια έχει λάβει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια ψήφους αλληλογραφία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με νέα στοιχεία από εκλογικούς αξιωματούχους.

Περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια από αυτές τις ψήφους προέρχονταν από εγγεγραμμένους Δημοκρατικούς, 586.000 από Ρεπουμπλικάνους και 278.000 από ανεξάρτητους ή τρίτους.

Ένα στατιστικό που έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι το 84% των εγγεγραμμένων Δημοκρατών στους οποίους έχουν αποσταλεί φάκελοι, τους επέστρεψαν συμπληρωμένους με την ψήφο τους, σε σύγκριση με το 74% των Ρεπουμπλικάνων.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη ή απαραιτήτως αποκάλυψη: Οι πολιτικοί αναλυτές αναμένουν για μήνες ότι οι Δημοκρατικοί θα ψηφίζουν δυσανάλογα μέσω ταχυδρομείου, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι θα ψηφίζουν αυτοπροσώπως.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί και ολοκληρωθεί, η Κάθι Μπούκβαρ, Γραμματέας της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβανίας, δήλωσε ότι αναμένει να λάβει έως και 2,6 εκατομμύρια ψηφοφορίες μέσω ταχυδρομείου. Ένας εκλογικός αξιωματούχος της Φιλαδέλφειας υπολόγισε ότι 400.000 τέτοιες ψήφοι θα προέρχονταν από την πόλη.

Με πληροφορίες από το Politico.


Πηγή: timesnews.gr