Απόψε απαγορεύεται κάθε είδος γιορτών και πάρτι και στην Ιταλία, υπενθύμισε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Capital.

«Οι έλεγχοι δεν θα γίνουν μόνον στους δρόμους, αλλά και στο Διαδίκτυο. Ξέρουμε ότι με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι προσπάθησαν να βρουν κτήρια στα οποία να στήσουν γιορτές για την αλλαγή του χρόνου» ανέφερε.

«Θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να μην επαναληφθούν τα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν, με το άνοιγμα των κλαμπ και τη μαζική παρουσία των νέων, αυξήθηκε η μετάδοση του ιού» πρόσθεσε η επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι οι σχετικές απαγορεύσεις αφορούν όχι μόνον τις γιορτές σε σπίτια και επαύλεις, αλλά και σε πλωτά μέσα, τα οποία, όπως διέρρευσε, μερικοί Ιταλοί είχαν σκεφθεί να χρησιμοποιήσουν για ρεβεγιόν με μεγάλη συμμετοχή.

Σύμφωνα με τα απαγορευτικά μέτρα που έχουν τεθεί και πάλι σε ισχύ από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, κάθε ιταλική οικογένεια μπορεί απόψε να φιλοξενήσει μόνο δύο άτομα, τα οποία, όμως, θα πρέπει να επιστρέψουν στη μόνιμη κατοικία τους μέχρι τις 10 το βράδυ, οπότε τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr