Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας στήριξης του ΕΣΥ, Κλιμάκιο του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Υπεύθυνο Υγείας της ΚΟ,  Ανδρέα Πουλά και τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Υγείας, Σωτήρη Ζώτο επισκέφθηκε σήμερα το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Αγία Όλγα και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων, τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Πρίφτη, την Υπ/τρια κ.Λάππα,  τον Διευθυντή της ΜΕΘ κ. Χρήστο Μαθά και τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ.Μαντζανά.

Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την πίεση που δέχεται το Νοσοκομείο από την έξαρση της πανδημίας και τη  μάχη που δίνουν οι Υγειονομικοί υπό αντίξοες  συνθήκες.

Το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» που καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής της Βόρειας Αθήνας συμμετέχει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας με 9 κλίνες ΜΕΘ, 64 κλίνες Covid19 που το τελευταίο διάστημα είναι μονίμως καλυμμένες.

Αποτέλεσμα αυτού  είναι η αδυναμία κάλυψης των non Covid19 παγίων αναγκών Υγείας των πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας και η εξουθένωση των Υγειονομικών που παρά τις εκλείψεις κυρίως σε μόνιμο Ιατρικό Προσωπικό προσπαθούν να ανταποκριθούν στην Πανδημία.

Το κλιμάκιο ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Κινήματος Αλλαγής και ανέπτυξε την πρόταση  για την αντιμετώπιση της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ, για την ασφαλή έξοδο από την παρατεταμένη καραντίνα και για την έμπρακτη στήριξη των Υγειονομικών.

Είναι ώρα μάχης και δυστυχώς από την Κυβέρνηση αντί συντεταγμένου σχεδίου παρακολουθούμε αντιφάσεις, τεχνητή αισιοδοξία και ανεύθυνες συμπεριφορές που κλονίζουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Επιτέλους πρέπει να σταματήσουν την απόδραση στις συνταγές πόλωσης από το παρελθόν και να αντιμετωπίσουν με ευθύνη και νηφαλιότητα τις ανάγκες του σήμερα, η υγεία είναι πάνω από όλα.


Πηγή: timesnews.gr