Τουλάχιστον επτά άτομα πέθαναν και 11 άλλοι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε κατολίσθηση στη βορειοδυτική Κολομβία, μια από τις περιοχές της χώρας που επλήγησαν περισσότερο από καταρρακτώδεις βροχές, σύμφωνα με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Η κατολίσθηση κατέστρεψε και ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο δήμο Πουέρτο Βαλδίβια, στην επαρχία της Αντιόχειας.

«Επτά νεκροί έχουν εντοπιστεί και 11 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Χάιμε Γκόμες, διευθυντής της μονάδας διαχείρισης καταστροφών. Πρόσθεσε ότι οι διασώστες συνέχιζαν να αναζητούν άλλα άτομα που βρίσκονταν στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όταν παρασύρθηκαν από τα χώματα, η οποία έφραξε τον δρόμο μεταξύ Μεντεγίν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας και στην ακτή της Καραϊβικής.

Αυτή η νέα καταστροφή έρχεται μετά από δύο μήνες σοβαρής κακοκαιρίας στην Κολομβία με 34 νεκρούς, 39 τραυματίες και οκτώ αγνοούμενους, σύμφωνα με την Εθνική Μονάδα Διαχείρισης Κινδύνων Καταστροφών. Αυτές οι βροχές συνδέονται με το κλιματικό φαινόμενο της La Niña (Λα Νίνια), το οποίο οδηγεί σε ασυνήθιστη ψύξη του Ειρηνικού Ωκεανού.

Με πληροφορίες από τη Le Figaro.


Πηγή: timesnews.gr