Επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα εφαρμοστούν στη νότια Γαλλία, στο διαμέρισμα των Αλπ Μαριτίμ που περιλαμβάνει την Νίκαια.Τα μέτρα περιορισμού θα εφαρμοστούν για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα στους δήμους, όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης Μπερνάρ Γκονζαλές. Τέτοια τοπικά μέτρα λαμβάνονται για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας την μητροπολιτική περιοχή.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από το απόγευμα της Παρασκευής, 6 μ.μ., έως τη Δευτέρα το πρωί, 6 π.μ. Μια τοπική εφαρμογή, σε αυτήν την περιοχή που αντιπροσωπεύει το «90% του πληθυσμού του ευρύτερου διαμερίσματος», το οποίο το καθιστά το κύριο μέρος λοιμώξεων. Ο νομάρχης εξέφρασε κυρίως την επιθυμία του να σώσει τους πληθυσμούς των κοιλάδων που επλήγησαν από την καταιγίδα Alex.

Το πλαίσιο που εφαρμόζεται θα μοιάζει με τον περασμένο Μάρτιο. Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται για άτομα με πιστοποιητικό και για εξαιρετικούς λόγους. Με αυτές τις εξόδους οι πολίτες θα είναι δυνατό να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στον γιατρό, να βγάλουν το κατοικίδιο ζώο, να παίξουν σπορ ή να περπατήσουν. Αυτά παραμένουν περιορισμένα σε μια ώρα, σε ακτίνα 5 χλμ. γύρω από την οικία.

Καταστήματα και εμπορικά κέντρα άνω των 5.000 τ.μ. θα είναι κλειστά στο Αλπ Μαριτίμ, από αύριο, από την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου,με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Ο Μπερνάρ Γκονζαλές ζήτησε από τους καταστηματάρχες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να επιβλέπουν την τήρηση των μέτρων και βάσει των τετραγωνικών κάθε μαγαζιού.

Θα αυξηθούν επίσης οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στα ιταλικά σύνορα. Για ξένους ταξιδιώτες που φτάνουν σε αεροδρόμια του διαμερίσματος, θα πραγματοποιούνται δοκιμές PCR που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ολόκληρες πτήσεις που επιλέγονται τυχαία.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου, ανακοινώθηκε επίσης μια «επιτάχυνση» της εκστρατείας εμβολιασμού στο τμήμα, όπου θα φθάσουν περίπου 4.500 δόσεις του εμβολίου Pfizer τις επόμενες ημέρες, δηλαδή 1.000 περισσότερες από αυτές που είχαν ήδη υποσχεθεί οι αρχές.

Τέλος, η δυνατότητα εμβολιασμού θα προσφερθεί σε άτομα ηλικίας 59 έως 64 ετών και που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα: με αυτόν τον στόχο, πολλές δόσεις του εμβολίου AstraZeneca πρέπει να σταλούν σύντομα στο Αλπ Μαριτίμ, πρόσθεσε ο νομάρχης.

Με πληροφορίες από τη Le Figaro


Πηγή: timesnews.gr