Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες – Τι λένε οι επιστήμονες

Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες – Τι λένε οι επιστήμονες

349
0

Τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, ανησυχούν τόσο την κυβέρνηση που λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα όσο και τους ειδικούς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 715 κρούσματα. Τα 260 εντοπίστηκαν στην Αττική και 84 στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Άλκης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας, τόνισε ότι πανδημία εξαρτάται από την συμπεριφορά της πολιτείας και των πολιτών.

«Ησυμπεριφορά της επιδημίας εξαρτάται από τη συμπεριφορά του κόσμου και της πολιτείας».

Σε δέκα μέρες θα δούμε αν αποδίδουν τα μέτρα

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα περιορισμού του ιού που έχουν ληφθεί, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι χρειάζεται περίπου ένα δεκαήμερο για να φανεί αν είναι αποτελεσματικά, ενώ τόνισε ότι τα πράγματα μπορούν να ανατραπούν από τη μία μέρα στην άλλη.

«Μια πράσινη περιοχή εύκολα γίνεται κίτρινη και πορτοκαλί. Η κατάσταση είναι ευμετάβλητη».

Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να φρενάρουμε την πανδημία είναι τα τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, οι αποστάσεις και η χρήση μάσκας.

«Ο πανικός δεν ωφελεί, πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις, η μάσκα. Τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία είναι η συνισταμένη αυτών που πρέπει από υγειονομικής πλευράς με αυτό που αισθάνεται η πολιτεία ότι αντέχει η κοινωνία».

Ο καθηγητής σημείωσε ότι κάποια στιγμή η πανδημία θα είναι παρελθόν και στόχος είναι αυτό να συμβεί με όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα.

Παγώνη: Είμαστε σε οριακό σημείο

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού και κατά πόσο η εφαρμογή αυτών θα βοηθήσει στη μη εξάπλωση. Η κ. Παγώνη δεν απέκλεισε την επιβολή νέων μέτρων σε περίπτωση που τα αποτελέσματα των μέτρων που εφαρμόστηκαν δεν είναι τα επιθυμητά.


Πηγή: timesnews.gr