Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Κούβα-κορωνοϊός: 734 κρούσματα και τρεις νέοι θάνατοι

Κούβα-κορωνοϊός: 734 κρούσματα και τρεις νέοι θάνατοι

274
0

Η Αβάνα παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης — τον επιπολασμό του ιού — να βρίσκεται στο επίπεδο των 282,6 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο στη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 734 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 3 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 373 νεκρούς επί συνόλου 62.206 κρουσμάτων στη νήσο της Καραϊβικής από τον Μάρτιο του 2020.

Όπως ανέφερε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος στο υπουργείο Υγείας της Κούβας, τα 733 κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Η Αβάνα παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης — τον επιπολασμό του ιού — να βρίσκεται στο επίπεδο των 282,6 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο στη χώρα. Σε 24 ώρες, η επαρχία της πρωτεύουσας κατέγραψε 393 κρούσματα.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα είναι αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, που ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν εκ νέου μέτρα όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων, καθώς και η μείωση των επιβατικών πτήσεων από ορισμένες χώρες. Η Αβάνα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα, ωστόσο η κατάσταση στη χώρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή σε άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.


Πηγή: timesnews.gr