ια σπέκουλα που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αναφορικά με το ψήφισμά του κατά του δικαιώματος στις αμβλώσεις και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, σχολίασε ότι: «σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα όταν μάλιστα η γυναίκα δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να γίνει κάτι τέτοιο».

Αναφερόμενος στο επίμαχο ψήφισμα και τη στάση που κράτησε ο ίδιος ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από την μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».

Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψής του», την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι συνάδελφοί του από τη Νέα Δημοκρατία, ήτοι οι Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ο Γιώργος Κύρτσος, η Μαρία Σπυράκη, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπαν «όχι».


Πηγή: timesnews.gr