Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κυμπουρόπουλος στο ΕΚ: Η ΕΕ αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις, ως αποτέλεσμα της...

Κυμπουρόπουλος στο ΕΚ: Η ΕΕ αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις, ως αποτέλεσμα της αναποφασιστικότητάς της κατά το παρελθόν

345
0

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις, ως αποτέλεσμα της αναποφασιστικότητας της κατά το παρελθόν, όπως η απειλή της τρομοκρατίας και η ετεροβαρής σχέση μας με κράτη, όπως η Τουρκία», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στ. Κυμπουρόπουλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κυμπουρόπουλος, αναφέρθηκε στην «ανεκτικότητα της ΕΕ στις σχέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν με θύλακες του ISIS για την πραγματοποίηση λαθρεμπορίου πετρελαίου στο παρελθόν, στη συνεργασία με ακραίους ισλαμιστές της Τουρκίας στη Συρία και τη μεταφορά τους ως μισθοφόρων στη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ και στην εκμετάλλευση του προσφυγικού από τον Ερντογάν για την είσπραξη χρηματοδοτήσεων και την πίεση στην Ευρώπη, συνάντησε ισχνές αντιδράσεις».

«Η Τουρκία και ο Ερντογάν απειλούν την Ένωσή μας, και πρέπει να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα»

«Είμαστε ενώπιον των συνεπειών», σημείωσε ο κ. Κυμπουρόπουλος και προσέθεσε: «Μαχητές του ISIS συλλαμβάνονται από τις ελληνικές Αρχές αφού διήλθαν από την Τουρκία. Ζούμε την πρόκληση θρησκευτικών εντάσεων στις μουσουλμανικές κοινότητες της Γαλλίας με παρακίνηση του Ερντογάν. Κύριοι συνάδελφοι, όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες της ΕΕ ήταν ευχολόγια και παυσίπονα. Χρειάζεται να χτυπηθεί, όμως, το πρόβλημα στη ρίζα. Η Τουρκία και ο Ερντογάν απειλούν την Ένωσή μας, και πρέπει να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «ζήτησε τη διακοπή των εταιρικών σχέσεων, τη διακοπή χρηματοδότησης και την επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία και τη στήριξη όσων απειλούνται από την αναθεωρητική πολιτική Ερντογάν».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «οφείλει να αναλάβει την ιστορική αποστολή, που του αναλογεί, με ρηξικέλευθες αποφάσεις και ενεργοποίηση των κυρώσεων» και ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να μένει παρατηρητής», καθώς, όπως είπε, «η Ευρώπη είναι η κορωνίδα της σταθερότητας και του δικαίου και αυτό πρέπει να το δηλώνει ρητά παντού».


Πηγή: timesnews.gr