Η Μόσχα είναι ανοιχτή στη συνεργασία στον τομέα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό και στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρότι γνωρίζει ότι ο επιτυχίες της Ρωσίας στον τομέα αυτό δεν είναι σε όλους αρεστές, αναφέρεται στο μήνυμα που απηύθυνε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προς τους συμμετέχοντες στην 103η υπουργική σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Λαβρόφ υπενθυμίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο, το Sputnik-V, και αναπτύσσονται δύο ακόμη εμβόλια. «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στον τομέα του εμβολιασμού στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Γνωρίζουμε ότι οι επιτυχίες της χώρας μας δεν αρέσουν σε όλους», αναφέρει ο Λαβρόφ στο μήνυμα του.

Σε σχέση με αυτό ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να τίθενται οποιεσδήποτε σκέψεις πολιτικού χαρακτήρα ούτε οικονομικοί υπολογισμοί υπεράνω των συμφερόντων της προστασίας της υγείας των πολιτών των χωρών μας. «Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σ΄ έναν μεγάλο Έλληνα, τον Σωκράτη, που έλεγε ‘όποιος θέλει ψάχνει τρόπους, όποιος δεν θέλει βρίσκει αιτίες’. Ο κορωνοϊός επιβεβαίωσε πόσο σημαντικό είναι για τους ευρωπαίους να είναι ενωμένοι ενώπιον της κοινής απειλής», αναφέρει ο Λαβρόφ στο μήνυμα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr