Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους κινηματογραφικούς Ταρζάν, ο Μάικ Χένρι.

Αθλητής του ράγκμπι, είχε παίξει στις ομαδες Pittsburgh Steeler και LA Rams, όπου και τράβηξε την προσοχή της Warner Bros.. Ήταν από τους βαρύτερους Ταρζάν της μεγάλης οθόνης με βάρος περίπου 105 κιλά και ύψος 1,80 μέτρα.

Γύρισε τρεις ταινίες Ταρζάν τo 1965, και αναμενόταν να πρωταγωνιστήσει και στην τηλεοπτική σειρά, αλλά απέρριψε τον ρόλο λόγω πολλαπλών τραυματισμών.

Για αρκετό καιρό διαδιδόταν η φήμη ότι θα φορούσε την στολή του «Μπάτμαν» για την τηλεοπτική σειρά του 1966, αλλά δήλωσε ότι ήταν απλώς μια φήμη, στη διάρκεια μίας από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.

Αφού διαγνώστηκε με Πάρκινσον, αποσύρθηκε από την υποκριτική το 1988. Πέθανε στις 8 Ιανουαρίου σε ιατρικό κέντρο στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, αλλά ο θάνατός του, που οφείλεται σε επιπλοκές από Πάρκινσον και χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια, έγινε γνωστός μόλις σήμερα.

Η σύζυγός του επί 36 χρόνια είπε ότι ήταν ο πιο γλυκός άνθρωπος στον κόσμο και κανείς δεν είχε ποτέ να πει κακή κουβέντα για εκείνον. Είχε μία κόρη, τη Σάνον Νομπλ.


Πηγή: timesnews.gr