Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αλλοδαπός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή, για «εκμετάλλευση πόρνης», αλλά μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα (1-7-2019) ο Άρειος Πάγος τον αθώωσε καθώς καταργήθηκε το αδίκημα της “εκμετάλλευσης πόρνης”.

Το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι κατά το άρθρο 350 (“εκμετάλλευση πόρνης”) του παλαιού Ποινικού Κώδικα, «άντρας που συντηρείται ολικά ή εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ’ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών μέχρι τριών ετών, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί για άλλη βαρύτερη αξιόποινη πράξη». Παρ΄ όλα αυτά, κατά το νέο Ποινικό Κώδικα, η πράξη της “εκμετάλλευσης πόρνης”, δεν θεωρείται πλέον αξιόποινη πράξη.

Αναλυτικότερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης το έτος 2018 κήρυξε ένοχο 50χρόνο Αλβανό υπήκοο γιατί «κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάιο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ΄ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της». Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, ο αλλοδαπός «εκμεταλλεύθηκε ενήλικη υπήκοο Ρουμανίας, η οποία ασχολούνταν με την πορνεία, η οποία εκδίδονταν επ΄ αμοιβή σε άγνωστο αριθμό ανδρών, το αντίτιμο δε της συνουσίας της με αυτούς το λάμβανε κατά μείζον μέρος ο κατηγορούμενος, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και το βιοπορισμό του».

Στην συνέχεια, ο αλλοδαπός άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και τον κήρυξε αθώο, σε εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα.


Πηγή: timesnews.gr